Spennende å jobbe med privat næringsliv!

Even Langseth Berg (33) har funnet seg godt til rette på nytt kontor hos AB økonomi, nå stortrives han med å jobbe med både større og mindre private bedrifter i Solør og på Østlandet.

Spennende å jobbe med privat næringsliv!

Even har god økonomisk utdannelse fra Høgskolen i Innlandet på Lillehammer og master i økonomi fra Rena. I høst starter han på prosessen med å bli autorisert regnskapsfører, slik at han skal bli enda bedre skodd for å løse små og større utfordringer for næringslivet. Men Even har allerede solid erfaring innen regnskap og lønn, han har tidligere jobbet fem år for Åsnes kommune, samt ett år hos Flisa trykkeri, så han har fått en smak på forskjellen mellom offentlig økonomi og privat næringsliv.

  • Det har vært lærerikt å jobbe i det offentlige, men jeg trives også svært godt med å jobbe med privat næringsliv, sier Even.

Raske endringer

Even forteller at det er spesielt merkbart at ting kan snu fort i det private næringsliv.

  • Jeg opplever at det private næringslivet i større grad må være raske til å snu seg når det skjer endringer knyttet til kostnadsbildet. Det gjør at det også er spennende å se hvordan næringslivet håndterer endringer, sier Even.

Han ser at rollen som regnskapsfører blir mer og mer viktig knyttet til analyser og rådgivning, slik at næringslivet nettopp skal takle utfordringer på en best mulig måte.

  • Det stilles tøffe krav til privat næringsliv, det er et stort endringstempo og harde krav til omsetning av varer og tjenester, så jeg er imponert over næringslivet i regionen, sier Even.

Han syns det er spesielt gledelig å se at næringslivet lokalt i Solør er gode til å støtte hverandre.

  • Det er mange flinke folk, og tenk hvor viktig det er at de ulike bedriftene bruker hverandre, slik at det er mulig å opprettholde arbeidsplassene i distriktene, sier Even.

Forblir solung

Even er opprinnelig Grue-gutt og bor i dag på Flisa, med kort veg til jobben i AB økonomi. Han har hele tiden hatt et ønske om å bo og jobbe i Solør, og han er svært glad for at det er spennende jobber i Solør.

  • Jeg har alltid vært glad i Solør og mener at vi har alt vi trenger her, smiler Even.

Han forteller at han trives spesielt godt med aktiviteter som sykling og ski, og at Solør ikke minst er et perfekt bosted med hensyn til det.

  • Det er kort vei til fjell og snø, men ikke minst ligger vi tett på Gardermoen og Oslo. Jeg opplever at de unge ønsker seg tilbake til Solør i dag, så lenge det er jobber å få, forteller Even.

Partner og daglig leder i AB økonomi Bernt Knøsberg er svært fornøyd med å få nye og yngre krefter med på økonomilaget.

  • Even er strukturert, positiv og analytisk, som er gode egenskaper å ha for en regnskapsfører. Vi trenger en god blanding av både yngre og mer erfarne arbeidstakere, samt ulike kjønn, så Even passer godt inn og styrker laget vårt, bekrefter Knøsberg.

En trygg og seriøs samarbeidspartner

28 april 2022

AB økonomi as har siden 2011 hatt AA-rating hos kredittopplysningsbyrået Bisnode Credit, Dun & Bradstreet. Kjennetegnet ved et foretak med AA-rating er et veletablert foretak med en god økonomi. Det er ikke notert negativ informasjon av betydning på foretaket.

Solør Hus AS skilter med topp rating!

28 mai 2021

Solør Hus AS har virkelig befestet seg som et solid entreprenørselskap i Solør. Bedriften feirer snart 30 år og er hele tiden på jakt etter å sørge for kvalitetsbygg for kundene, men ikke minst også å bygge egen solid bedriftsutvikling.

Faglig kompetanse og fleksible løsninger er viktig!

17 november 2020

Regnskapsfører Grete K. Samuelsen er ansatt i AButvikling, men hun jobber i stor grad fysisk ute hos kundene. Når Solideq AS i Elverum vokste seg større, så økte også behovet for tyngre regnskapskompetanse. De valgte derfor å kjøpe tjenestene av AButvikling, og i dag jobber Grete i snitt 1-2 dager i uka ute hos kunden.